ASZALT PARADICSOM

Hosszas várakozás után (átlag heti 3 szem paradicsomunk termett) egyszer csak a paradicsomjaink szárnyakat kaptak, és rengeteg érett meg egy hét alatt.

Bár már boldog-boldogtalan még a lekváros kenyérhez is paradicsomot evett ki kellett találni valamit a tartósításra. 

Mivel a mediterrán ízeket meglehetősen kedveljük, és a boltokban a szárított, olajban eltett paradicsom igen csak borsos áron kapható, saját kútfőből a következőt hoztam össze:

A paradicsomokat mérettől függően félbe, vagy negyedbe vágtam. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt terítettem, olívaolajjal meglocsoltam, majd a paradicsomokat egymás mellé sorakoztattam. 1 fej fokhagymát összenyomtam, olívaolajjal sóval, borssal összekevertem, majd a paradicsomokra locsoltam. Oregánóval, bazsalikommal bőven megszórtam. 

Kb. 50 fokra a sütőbe toltam legalább 2 órára. Néha érdemes rájuk pillogni, néhány szót szólni hozzájuk, mert meglehetősen unatkoznak odabenn. 

Amikor ízlésünk szerint elég “aszalt” a pari – én szeretem azért ha még nem kopog – akkor nagy szájú befőttesüvegbe rakjuk, jól megtömjük, közé rakunk bazsalikom-, oregánólevelet, akár néhány fokhagymagerezdet, majd olajjal felöntjük, hogy alaposan ellepje. 

Lezárjuk légmentesen, hűtőben tároljuk. A tartósságáról nem tudok nyilatkozni, nálunk 2-3 nap alatt elfogyott.

 

https://lh6.googleusercontent.com/-8_LH-3wPGvI/UpX_L0QF4mI/AAAAAAAAAZw/J0aLVDZx6Fs/s720/Aszalt-par.jpg

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>