ÉVZÁRÓ – 2013

Csak gyorsan-gyorsan, míg friss az élmény. Valami lehetett a tortában – gondolom kellő mennyiségű cukor – mert a kis törpördögök (Katica és Gergő) még este tízkor is pörögtek. Nahát, azt a tortát mindenkinek látnia kellett volna! (Őszintén és töredelmesen megvallom amit Katica nem bírt begyűrni, azt Gergő ette meg – kb. 2 falat -, mert a lekvár és én nem vagyunk beszélő viszonyban. De a hazahozott ágyást mindenképp meg fogom kóstolni. Csakazértis – és persze, mert csokis-csokis-csokis! torta. Tudniillik Sacher. Hmmm, nyami!)

Vagy ne itt kezdjem? Jó, akkor vissza az elejére, mert a tortát ugyan hozta Anita már a gyűlés elején, de csináltunk közös fotót is, mielőtt megettük volna. Azelőtt pedig Barbi és Gábor mondott néhány jó szót. Nem is akármilyen jó szót.

Megjelent Gábor könyve, amit dedikálva mind megkapunk! Köszönjük, szép ajándék a fa alá. :) Kíváncsi vagyok a 161. oldaltól kezdődő fejezetre, néhány jó tanács később még jól jöhet. Nehéz, sűrű éve volt Gábornak, de úgy gondolom ez édes teher lehetett. Vagy legalábbis a végeredmény (a már működő három szép kert) kárpótolhatja a bele fektetett fáradságot, és a negyediknél már minden rutinmunka lesz. Más kertekről nem tudok nyilatkozni, csak a miénkről: jók vagyunk. Tényleg sok mindent megcsináltunk. Barbit idézve: erős a közösségünk, nagy ereje van. Figyelni kell, hogy ez ne húzza szét, vagy vissza a csapatot. Szerintem: maximálisan maximalisták vagyunk. Méghozzá sokan vagyunk azok. De pont ezért lett homokozó, tűzrakó, fű, sőt! gyep! Ezért lett szinteprofi honlapunk – amit, cssss! még a “konkurencia” is dicsér – és ezért lesz szuper szerszámtárolónk. Tehát büszkék lehetünk magunkra. 

Aztán rohanás ki, a kis csipet-csapatnak meg kell néznie a halacskákat az előtérben.

https://lh4.googleusercontent.com/-RkoW9t8B6Ds/UqglMtOVOGI/AAAAAAAAAdY/n79gFBaXRB8/s720/fot%25C3%25B3%25203.JPGGyorsan vissza, végre vágjuk a tortát!!! Itt azért meg kell állni egy szóra.
Ahogy az elején írtam: mindenkinek látnia kellett volna. Csak a díszítés két órába került, Anita segítségével. Nekem nagyon tetszett, annyira kreatív süti volt. A négy évszak, palántákkal, bő terméssel, őszi betakarított sütőtökkel, és a pihenő kerttel. Láttátok, hogy a hóban még cica lábnyomok is voltak? Le a kalappal a készítők előtt. 

Jut idő egy kis beszélgetésre. Elcsípek néhány mondatot. (Kati utazik. Hová? Vonattal… messzire. Jó utat neki!…), de megint szaladni kell a csemetékkel, most a pintyeket nézni. Aranyos kis madárkák, felnőttek híján hát beszélgettem velük. Válaszoltak. Érdekes volt, mert azt hittem a pintyek csipognak. De ők inkább hápogtak. Lehet, meg voltak fázva. :) Fussunk vissza. Mi van még az asztalon? Üdítő, szendvicsek, finom pogácsák és közkívánatra Zsuzsi sütőtökös sütije. Tényleg finom és tényleg annyira elbújik benne a sütőtök, hogy senki nem mondaná meg hogy van benne, ha nem tudja. Nálam vitte a pálmát. Aki lemaradt róla nem kell keseregni, mert a receptek között ott van ;) Köszönet mindenkinek, akinek belefért az idejébe és erejébe, hogy a karácsonyi bolondéria előtt még süssön, főzzön. 

Két óra úgy telt el, hogy észre sem vettem. Sokan vagyunk és így kevés volt ez az idő, csak pár szót tudtam váltani és még csak nem is mindenkivel… Várom a tavaszt, amikor tele energiával megint belevágunk a tennivalókba, olyan gyerünk-csináljuk lelkesedéssel. Remélem, hogy az új tagok is felveszik a ritmust, be tudnak kapcsolódni és jól érzik majd magukat “minálunk”.  

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>