SAJTOS-CUKKINIS SPAGETTI – VAGY MÁS

Villámgyors, elronthatatlan. Kismókusok hidegen akár kenyérre is kenhetik, nagymókusok melegen spagettire is tehetik. A süteménybe töltést őszintén szólva még nem próbáltam… bááár…. valami sós muffin töltelékeként… ki tudja?!

 

Hozzávalók:

- 1 db közepes cukkini
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma*
- 1-2 natúr tömlős sajt
- só
- spagetti

 

Elkészítés:

A cukkinit (meghámozva) nokedli szaggatón lereszeljük, kevés sóval félretesszük, amíg levet ereszt. Ne hagyjuk sokáig a sós lében fürdeni, mert ügyesen magába szívja a sót, és azt onnan már ki nem veszi semmi és senki :)

A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát belenyomunk és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a lecsurgatott, kinyomkodott cukkinit, majd tovább sütjük. Ha valaki szeretné cifrázni, akkor vékony csíkokra vágott sonkát is tehet bele. Hozzátesszük a tömlős sajtot és felforraljuk. Ha túl töménynek és sűrűnek találtatik, akkor jó kedvvel, bőséggel lehet tejföllel lágyítani.

Frissen kifőtt spagettire tesszük és már készen is van.

*Gyanítom némi vámpírvér folyhat az ereimben, mert nem különösebben csípem a fokhagymát. Vagy csak édesanyám mintáját követve használok kevesebbet. A recept viszont megkívánja, így hát… ha valaki még fokhagymásabban szereti, csak rajta, bátran!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>