STATISZTIKA

Na tessék. Mit írtam az elején? “Statisztika garantáltan nincs benne” és erre mégis :) Utólag belátom, érdekes eredmények születtek, így hát egy évben egyszer elnézem magamnak, hogy számokról, darabokról és kilókról írok. Remélem a végén ti is érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Lássuk:

Fajtájukat nézve 28-féle növényt ültettünk az egyes parcellákba, a cukkinitől a zöldborsóig sok minden elfért.

Ezek közül a paradicsom viszi a pálmát, a 23-an döntöttünk úgy, hogy ültetünk paradicsom palántát, nem is kevés sikerrel, mivel a 23 ágyáson – majdnem 2,5 mázsa – összesen 243 kg! finom édes piros, avagy zöld paradicsom termett. A legsikeresebb paradicsomtermesztőink: Nyeste Zsuzsi, Szilágyi Marcsi, Nádor Dalma és Lindner Ádám. Ők mind 20 kg-ot, vagy afölött tudtak szüretelni, a többiek 10-15 kg között.

A dobogó második helyén a paprika áll, 20-an ültettünk édes vagy csípős, zöld vagy TV, kaliforniai vagy pritamin stb. paprikát. A 20 ágyáson összesen 49 kg termett. Ami szintén szép, tekintve hogy egy darab paprika önmagában nem túl súlyos :) Lássuk, ki szereti a legjobban: Berta Peti 7 kilóval, majd következik a Ladányi család és Varga Ferencné 4-4 kg, és most meglepődtem, de én is bekerültem az első 3 helyezett közé a majdnem 4 kilónyi terméssel. (Na, arra emlékszem, hogy haza nem sok került belőle, mert ennyire azért nem szeretem a paprikát és szétosztogattam :D Jövőre nálam max 2 tővel lesz, nem több!) A többiek sem panaszkodhatnak a 2 kg körüli átlaggal. 

Növények szerinti népszerűségben a harmadik a szárzeller amit 14-en választottak, majd követi a petrezselyem ami 13 ágyásban talált otthont, mindkét fajtából több mint 200 csomag termett. Ebben a “versenyben” Barbi volt az abszolút Nr 1. de nagyon szépen termett Tóthné Szűcs Évinek, Szilágyi Marcsinak és Varga Ferencnének a zellerből; petrezselyem tekintetében pedig a két Jánosunk – Erős és Murvai – csatlakozott ezen csapathoz. 

11 ágyásban karalábé (71 fej – Tóthné Szűcs Évi, Kővári Anikó, Abrudánné Ani adták a termés több, mint felét).

8 ágyásban fokhagyma (82 fej – amit Nyeste Zsuzsi szeret a legjobban, hiszen majdnem a fele nála termett).

7-7 ágyásban saláta (42 fej – Nyeste Zsuzsi és Berta Peti viszik a prímet) és zöldborsó (6 kg – egyenletesen elosztva az ágyások között).

6-6 ágyásban uborka (33 kg – Nyeste Zsuzsi és Berta Peti 9-10 kg), zöldbab (12 kg – közel felét Nádor Dalmi termesztette) és sárgarépa (11,5 kg).

5-5 ágyásban retek (121 db, ennek a felét Berta Petiék termesztették, a másik – majdnem – felét Lindner Ádám és Szilágyi Marcsi közösen), újhagyma (94 db – Lindner Ádámnál és Nyeste Zsuzsinál volt a termés 2/3-a), zeller (14 gumó).

4-4 ágyásban volt vöröshagyma (7,5 kg), spenót (10 kg) és kapor (16 csomag).

3-3 ágyásban cukkini (ebből Tariné Csilla és Kővári Anikó alkottak nagyot, mert 10-10 db volt az övék a 24-ből, a fennmaradó 4 db-ot Marcsi adta, de úgy emlékszem elég későn ültette, így ez is szép termés), kelkáposzta (2-2-2 fej), padlizsán (ebből Vadas Anninak termett a legtöbb) és cékla (12 kg, ebből Lindner Ádámé volt 8 kg).

2-2 ágyásban volt fejtőbab (6,5 kg – amiből Ladányi Katáék 6 kg-ot tehettek a fazékba) és patisszon (7 db).

A növények fajtája szerinti népszerűséget nézve tehát a paradicsom, a paprika és a szárnövények voltak a legmeghatározóbbak. “Sereghajtók” vagy inkább különlegességek az olajtök, dísztök, kancsótök, földimogyoró és a rukkola, ezek 1-1 ágyásban termettek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>