WOKBAN KÉSZÜLT ZÖLDSÉGES RICOTTÁS PENNE

Ez a recept amolyan sajátkútfőbőlkipattant, amikor csak úgy benézel a hűtőbe és látod, hogy van ez, meg az, ilyen is meg olyan is – kellene valamit csinálni belőlük. Szóval az én hűtőmben már régóta figyelgetett egy doboz ricotta, mivel túró helyett sietségemben sikerült azt venni a boltban. Volt még egy fél adag leveszöldség + tejföl, joghurt mindig van itthon. Nem vagyok egy mesterszakács, a wok serpenyőmet is kb. fényévente egyszer találom meg a szekrény alján. Talán többször be kellene néznem oda, mert a wokban finom ételeket lehet készíteni, viszonylag gyorsan.

 

Hozzávalók:

2-3 db répa

1-2 db petrezselyemgyökér

fél zeller

fél karalábé

1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kanál kókusz/mogyoró/olivaolaj

1 kis doboz tejföl

250 g ricotta

csipet só, cukor, bors

 

Elkészítés:

A zöldségeket zöldséggyalun gyufaszál vékonyságúra gyalultam. A hagymát felaprítottam és kevés olajon a wok serpenyőben üvegesre sütöttem, belenyomtam a fokhagymát. Ezután hozzáadtam  a vékonyka zöldségszálakat, picit pirítottam, majd mikor már finom illata volt, felöntöttem nagyon kevés vízzel. Megvártam, amíg a víz elpárolog, és újra felöntöttem, mindig csak kis adagokkal, addig ismételve, amíg a zöldségek puhára nem főttek – kb. 10 perc. Sóval, borssal és egy csipetnyi cukorral ízesítettem, hozzákevertem a ricottát és a tejfölt, majd egyet rottyant és el is készült.

Pennével tálaltam, 1 éves Cukorborsóm (Gergő) csak úgy falta – hamm :) de sült húshoz lehet igazán finom.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>