ZELLERKRÉMLEVES

… csak, hogy legyen mihez hasonlítani a zellerlevél-krémlevest. Netről szedtem le valamikor réges-régen, így készítem azóta is, elég gyakran.

Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller
- 1 alma
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
- 1 kis fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín (jó sűrű legyen)
- 2 evőkanál vaj
- 2 húsleves kocka
- só
- bors
- szerencsendió

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a vékony csíkokra vágott zellert, krumplit, hagymát és almát. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a húsleveskockát, fűszerezzük, elkeverjük a tejszínnel, tejföllel. Ha nagyon sűrű lenne, még teszünk hozzá vizet, és felforraljuk. Pirított kenyérkockákkal, esetleg vékony csíkokra vágott pármai jellegű sonkával tálaljuk.
(Pirított szalonnával is szoktam tálalni, sőt néha paradicsomkockákat vágok a tetejére.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>