ZÖLDPARADICSOM LEKVÁR

Hozzávalók

  • 2 kg zöld paradicsom
  • 1 citrom
  • 65 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. 3:1-ben dzsem fix
  • kb. 1 kk fahéj

 

Elkészítés

A zöld paradicsom megtisztítottam, felkockáztam és lábasba tettem. 1 citrom héját lereszeltem levét belefacsartam és elkezdtem főzni . (Míg nem enged levet, fokozottabban kell figyelni rá.)

A cukrot és a vaníliás cukrot kb. 40 perc főzés után adtam hozzá, majd tovább főztem még 30 percig, ekkor 2 csomag 3:1 dzsem fixet tettem bele és 2-3 percig még forraltam. Ezután 2 részre osztottam, egyik felét darabosan tettem üvegbe, a másik felét turmixoltam.

Ízlés szerint tehetünk bele némi fahéjat, 1 kk-nyi kb. az egész adag ¼ részéhez elég.

Az üvegeket a tetők rácsavarása után, 5-10 percre fejükre fordítottam. Ebből a mennyiségből két 370-es sima és egy fahéjas lekvár, és két 750-es dzsem készült.

Aki nem szeretné variálni, egyben megfőzve teheti bele – igény szerint – a fűszert.

A 2 dzsemfix kellett bele mindenképp!

Lekvárunkat használhatjuk süteményekbe, palacsintákba vagy akár húsok mellé is!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>